Галерия

Тук ще публикувам  снимки и видео

тези са ми от арт фотографиите :

… е добре де, две не са мои … ама са пипнати от мен!

Кирил и Валерия

Реклами

Последни публикации

В Началото Имайте Предвид Края!

Препоръчвам Ви да намерите място, където ще бъдете сами и никой няма да ви прекъсва, докато четете този текст. Той е от книгата на Стивън Кови – 7те навика на високоефективните хора.

Освободете съзнанието си от всичко, освен от това, което четете и което ще ви помоля да направите. Не се тревожете за актуалните си задачи, за проблемите, за работата, за семейсвото и приятелите си. Просто се съсредоточете в текста и оставете съзнанието си отворено и чисто.

Представете си, че отивате на погребението на свой близък. Представете си как колата с, която пътувате натам паркира и вие слизате от нея. Забелязвате цветята, чувате приглушена траурна музика. Виждате лицата на прияелите и близките си, които са там. Изпитвате едновременно скръб от загубата, но и удовлетворение от факта, че сте познавали такъв човек. Това се излъчва о лицата на хората около вас.

Когато стигате до ковчега и поглеждате в него, вие изведнъж разбирате, че виждате себе си. Това е вашето погребение след 3 години. Всички тези хора са дошли тук заради вас, всички са дошли да изразят чувствата си на обич и признателност. Вие сядате и чакате службата да започне. Взимате програмата и виждате, че ще говорят четирима души.

Първият е член на фамилията ви – родители, братя, сестри, съпруг/а, деца, братовчеди, племенници, чичовци, лели и други близки и далечни роднини събрали се от цялаа страна; вторият е един от приятелите ви, някой който ви познава най-вече като човек; третият е колега от службата ви и от колегите, заедно с които сте работили в различни компании; чевъртият е свещенника.

Сега помислете добре. Какво бихте искали всеки един от тях да каже за вас и вашият живот? Какъв сте бил като съпруг/а, баща или майка? Какъв сте бил като син или дъщеря а може би като братовчет? Какъв сте бил като приятел? Като колега?

Като какъв човек бихте искали да ви възприемат? С какъв принос и с какви постижения бихте искали да ви запомнят? Погледнете внимателно хората около себе си. Какво бихте искали да сте променили в техният живот? Преди да стигнете до края, с прете за момент, за да подредите своите впечатления.

Ако добре сте си редставили горната ситуация, вие за момент сте се докоснали до накои от вашите фундаментални, дълбоки ценности. Установили сте кратък контакт с ръководната си система, която се намира в центъра на вашия кръг на влияние. Обърнете внимание на думите на Джоузеф Едисон:

 

„Когато застана пред гробовете на великите, всяко чувство за завист умира у мен; когато чета епитафиите върху гробовете, всяко прекомерно желание си отива от мен; когато се срещна смъката на родителите, загубили своите деца, моето сърце се изпълва със състрадание; когато видя гробовете на родителите отишли си на свой ред, аз мисля за суетата в скръбта за тези, които бързо ще последваме; когато видя крале, погребани до своите палачи; когато видя съперници положени един до друг, или свети мъже, разделили света с техните борби и спорове, аз откликвам с мъка и изумление на тези малки състезания, разногласия и спорове на човечеството. Когато прочета датите на гробовете на някой умрели вчера, други переди 600 години, аз предчуствам онзи велик Ден, когато всички ще бъдем Съвременници и ще бъдем заедно.“

 

Стивън Кови – „Седемте Навика На Високоефективните Хора“, Навик 2 – В Началото Имайте Предвид Края“

  1. Надежда Leave a reply
  2. Децата Научават Онова, Което Са Изпитали Leave a reply
  3. Големият Стоян. Една Емоционална История. Leave a reply
  4. Биорезонансен Модулатор 2 част Leave a reply
  5. Биорезонансен Модулатор (БРМ): Непознатата Страна На Цифровите Комуникационни Устройства Leave a reply
  6. Здравейте Leave a reply
  7. Бунтът на излишните Leave a reply
  8. 2 Юни Leave a reply
  9. Фото галерия 13/12 Leave a reply